In juni 2017 startte Franka Peulen de facebookpagina Scouting en motorrijden. Na jaren lid te zijn geweest van reguliere motorverenigingen, waarbij de gemiddelde leeftijd steeds meer opliep, de activiteiten steeds meer leken te draaien om hotels, mooi-weer-rijden en voora l luxe, was de behoefte er bij Franka en haar man Harold juist om weer terug te gaan naar de basics: kamperen, rijden en gezelligheid zonder dat het veel geld hoefde te kosten.

 

 

Al vaker was het opgevallen hoeveel scouts ook motorrijden, maar nergens kwam je ze in de “gewone” motorwereld echt tegen. Door het opzetten van de Scouting en motorrijden facebookpagina werd al snel duidelijk, dat veel meer mensen wel behoefte hadden aan een groep met gedeelde interesses. In september 2017 werd al het eerste weekend in Baarn georganiseerd en in november volgende het tweede weekend in Maria Hoop. Het mocht duidelijk zijn er was behoefte en al een groep geïnteresseerden!

 

In januari 2018 werd de eerste algemene ledenvergadering georganiseerd in Wehl. De Motor Stam begon vorm te krijgen. We kregen officieel het groene licht van Scouting Nederland en de Motor Stam werd opgericht. Met 27 leden gingen we van start en de groep is sindsdien alleen nog maar blijven groeien.

 

 

Op 22 februari 2019 is de Motor Stam Nederland officieel in de boeken van de notaris komen te staan en KvK. Inmiddels worden er minimaal 6 keer per jaar weekenden door heel Nederland georganiseerd door leden uit de betreffende omgeving, wat natuurlijk de beste plekjes oplevert, spreken leden onderling af om af en toe een stukje te gaan toeren en helpen leden elkaar met Scouting of motor gerelateerde problemen. Zo is er al een hechte groep ontstaan en verwelkomen we ieder nieuw lid met groot enthousiasme!

 

Hopelijk mogen we jou ook eens verwelkomen op onze activiteiten!

 

Sinds de zomer van 2019 gaat jaarlijks een deel van de leden gezamenlijk in de zomer naar het buitenland.